كاربرد فيلتر هوا در صنايع اچويايسي : فيلتر هوا در انواع مختلف و با كارايي هاي متفاوت وجود دارد. اما به طور كلي مهم ترين كاربرد فيلتر هوا و در واقع اصلي ترين كاربرد آن، تصفيه هوا و به دام انداختن ذرات موجود در هوا است. از فيلتر هوا در مناطق مختلف و در دستگاه ها و وسايل گوناگون استفاده مي شود، اما عمدهترين كاربرد فيلتر هوا براي استفاده در اچويايسي و خودروها است. در ادامه برخي از كاربرد فيلتر هوا در صنايع اچويايسي را براي شما شرح مي دهيم.
فيلتر هوا در صنايع اچويايسي
اچويايسي به مجموعه فناوريهاي مربوط به «گرمايش، تهويه و تهويه مطبوع» اطلاق ميشود كه دربرگيرندهي فناوريهاي مربوط به ايجاد آسايش از طريق تهويه و ايجاد شرايط دمايي مطبوع براي محيطهاي داخلي ساختمان است. طراحي سيستمهاي اچويايسي يكي از زيرگروههاي اصلي مهندسي مكانيك و بر اساس اصول ترموديناميك، مكانيك شارهها و انتقال گرما شكل گرفته است.
ميزان بازدهي فيلتر هوا در صنايع اچويايسي
كاربرد فيلتر هوا مورد استفاده در صنايع اچويايسي با توجه به ميزان بازدهي در چهار دسته طبقهبندي ميشوند:
فيلترهايي با بازدهي پايين :
اين فيلترها توانايي جذب ذرات تا ۵۰ ميكرون را دارا هستند. جنس اين پالايهها ميتواند از فايبرگلاس، پشم شيشه يا مواد چسبندهاي به نام تاكيفاير باشد.
عيب اين فيلترها اين است كه به مرور زمان قطعات آن از بستر فيلتر جدا شده و بازدهي بشدت پايين ميآيد. كاربرد اين فيلترها بيشتر به عنوان پيش فيلتر است.
فيلترهاي هوا با بازدهي متوسط :
اين فيلترها قابليت جذب ذرات ۵ تا ۱۰ ميكرون را داشته و جنس آنها معمولاً از پلي استر يا الياف كتان-پلي استر ميباشد. اين فيلترها بيشتر بهصورت چيندار هستند كه اين ويژگي باعث ميشود، سطح بيشتري براي جداسازي ذرات از هوا وجود داشته باشد، هرچند اين ويژگي باعث ايجاد مقاومت در برابر جريان هوا و افزايش افت فشار ميگردد. بازده اين فيلترها با توجه به معيار سنجش نقطهاي گرد و غبار حداكثر برابر با ۳۰ درصد است.
فيلترهاي هوا با بازدهي بالا :
فيلترهاي با بازدهي بالا توانايي جذب ذرات تا ۳/۰ ميكرون را دارند، و بازده آنها بين ۳۰ تا ۹۸ درصد بر مبناي معيار سنجش نقطهاي گرد وغبار است. فيلتر كيسهاي، فيلترهاي با بستر صلب و فيلترهاي با صفحات حلقوي داخلي در اين دسته از فيلترهاي هوا قرار ميگيرند.
فيلترهاي هوا با بازدهي بسيار بالا :
اين فيلترها براي كاربردهاي خاص مانند اتاقهاي عمل بيمارستانها، آزمايشگاهها، و اتاقهاي تميز صنعتي بهكار ميروند و توانايي جذب ذرات تا ۱۲/۰ ميكرون را دارند. فيلترهاي هپا و اولپا در اين دسته از فيلترها قرار ميگيرند و بازدهي آنها تا ۹۹۹۹/۹۹ درصد نيز ميرسد.
هواكش برخي خودروها داراي لوله بلندي است كه هوا را از بالاي سقف اتاق به درون موتور ميكشد تا كمترين گرد و غبار به ويژه وسايل نقليه سنگين با كاربري در معادن، راهسازي و … وارد پيشرانه خودرو گردد. البته در خودروهاي شاسي بلند و بياباني مجهز به پيشرانههاي ضد آب، با اين روش هنگام عبور از رودخانه ها و بركه ها، آب وارد موتور نميگردد.
فيلترهاي روغن
براي جلوگيري از كم يا قطع شدن جريان روغن در موتور، حتي با مسدود شدن منافذ فيلتر، يك شير اطمينان در فيلتر يا پايه آن قرار دارد كه به محض بروز اختلاف فشار در جريان ورودي و خروجي فيلتر، باز ميشود. در اين حالت تصفيه روغن به صورت جريان فرعي انجام گرفته و عمل تصفيه به تدريج كاهش مييابد. براي افزايش خواص مورد نظر در روغن، به آن مواد خاصي از جمله ماده پاككننده و معلق كننده اضافه ميكنند تا مواد آلاينده به جاي تهنشين شدن به صورت ذرات ريز شناور در روغن باقي بمانند.
يك فيلتر استاندارد كه طبق اصول و از مواد با كيفيت ساخته شده باشد، مانع عبور مواد افزودني نخواهد بود و از كيفيت روغن نمي كاهد و به غير از خاصيت اسيديته توليد شده در روغن به دليل احتراق، ساير مواد و ذرات حاصل از احتراق را تا حد بسياري تصفيه ميكند. تحقيقات نشان ميدهند كه فيلتر مناسب، به ميزان چشمگيري از آلودگي روغن كاسته و در نتيجه عمر روغن را افزايش ميدهد. به اين ترتيب يك فيلتر خوب ضمن حفظ خواص روغن موتور و به تاخير افتادن فرسايش، عمر مفيد موتور را نيز افزايش ميدهد.
فيلترهاي ميكروتاپ (MICRO TOP)
كلمه ميكروتاپ در فيلترهاي روغن، گوياي ظرافت و دقت آنها در تصفيه ذرات بسيار ريز است. اين فيلترها كه براي تصفيه روغنها، مواد سوختي و هوا به كار برده مي شوند، يكبار مصرف بوده و فيلتر مصرف شده را فقط بايد با توجه به توصيه هاي سازنده موتور همراه با پايه آن با فيلتر نو عوض كرد. بطور كلي فيلترهاي ميكروتاپ در شرايط مختلف براي ۱۰۰۰۰ كيلومتر يا حدود ۳۰۰ ساعت كاركرد موتور خودرو طراحي و توليد ميگردند اما به هرحال، عمر مفيد آنها بستگي كامل به ميزان و نحوه بهرهبرداري از خودرو و محيط كار آن دارد. فيلترهاي ميكروتاپ، در انواع كاغذي، مجموعه الياف و فيلتر قابل تعويض پيچي توليد و عرضه شده و روي بسته بندي آنها نوشته MICRO TOPدرج ميگردد. قيمت اين فيلترها نيز از انواع مشابه گرانتر است.
فيلترهاي مواد سوختي (گازوئيل، بنزين، مازوت)
بطور كلي براي تصفيه گازوئيل و ساير سوخت هاي آلي از فيلترهاي ظريف ميكروتاپ، نمدي يا لول هاي استفاده ميشود. در فيلترهاي نمدي صفحه اي يا نمدي لول هاي، عامل تصفيه كننده به صورت چند صفحه نمدي روي هم يا به شكل لول هاي از نمد است كه وظيفه تصفيه سوخت را به عهده دارند. آلودگي هاي موجود در سوخت، هنگام عبور از فيلتر در سطح خارجي نمد باقي مانده و سوخت به سمت پمپ انژكتور هدايت ميشود.
براي سيستم هاي سوخت رساني موتورهاي پيشرفته امروزي، تميزي سوخت از اهميتي ويژه برخوردار است زيرا كمترين آلودگي سبب اختلال در عمل تزريق سوخت به درون سيلندر خواهد شد. بنابراين در اتومبيل هاي سبك از فيلترهاي ميكروتاپ و در خودروهاي سنگين و موتورهاي ديزل، تركيبي از يك فيلتر كاغذي ميكروتاپ و يك فيلتر نمدي را بكار ميگيرند.
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0